SDG, el Hol kampından 200 kişiyi serbest bıraktı

Yaklaşık 70 bin kişinin kaldığı el Hol kampında, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 200 kişi serbest bırakıldı. Bu kişiler, Deyrül Zor'daki köylerine dönecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunan el Hol kampında çoğunluğu kadın ve çocuk olan yaklaşık 200 kişi serbest bırakıldı. Kürt yetkili Şeyhmus Ahmed, serbest bırakılanların çoğunluğunun IŞİD'le bağlantısı bulunmayan siviller olduğunu, birkaçınınsa geçmişte örgütle bağlantılı olup bu durumdan şimdi pişmanlık duyduğunu söyledi. AFP ajansına konuşan Ahmed, "Çoğu kadın ve çocuk, çok azı erkek" dedi.

Serbest bırakılanların Deyrül Zor vilayetindeki Hajin, Şafa ve Bağuz gibi IŞİD'in geçtiğimiz ilkbaharda temizlendiği köylerine döneceği açıklandı. Ahmed, geçtiğimiz hafta da el Hol'den yaklaşık 300 kişinin aynı bölgeye döndüğünü söyledi.

El Hol kampı, Suriye'de IŞİD'le bağlantılı kişiler ile iç göç nedeniyle yerinden olanların tutulduğu en büyük merkezlerden biri. Birleşmiş Milletler'in geçen ay açıkladığı verilere göre, kampta 30 bini Iraklı, 28 bini Suriyeli ve 10 bini başka ülkelerden olmak üzere yaklaşık 70 bin kişi kalıyor. Bu kişilerin birçoğunun, IŞİD militanlarının akrabası olduğu belirtiliyor.

Kürt yetkililer uzun zamandır, bu kişilerin pasaportlarını taşıdıkları ülkelere geri gönderilmesi çağrısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)