Cinsel saldırıdan aranan tarikat lideri 'ülke' kurdu

Kendini 'tarikat lideri' ilan eden ve cinsel saldırı, insan kaçırma, işkence suçlarından aranan Nithyananda Paramashivam, Hindistan'dan kaçtı. Paramashivam, Ekvador'da bir adada kendi ülkesini kurduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel saldırı, insan kaçırma ve işkence suçlarından aranan Nithyananda Paramashivam, Kailaasa isimli yeni bir 'ülke' kurduğunu açıkladı. Nithyananda'nın, Karnataka'da işlediği bir cinsel saldırı suçu ve Gujarat'ta insan kaçırma ve işkence suçlarından başlatılan dava süreci devam ediyor.

Kailaasa'nın web sayfasında bu ülke 'dünyanın dört bir tarafından mülksüzleştirilmiş ve kendi ülkelerinde Hinduizmi uygulaması yasaklanmış Hindular tarafından kurulmuş, sınırların olmadığı bir ülke' olarak tanımlanmış.

Kailaasa'nın nerede olduğu tam olarak bilinmese de cinsel saldırı, insan kaçırma ve işkence suçlarından aranan Nithyananda'nın Ekvador'da satın aldığı bir adada olabileceği düşünülüyor. Nithyananda'nın Nepal üzerinden Ekvador'a kaçtığı biliyor. Nithyananda'nın, ABD'den bir hukuk bürosunun yardımıyla 'özel statü' arayışında olduğu da söyleniyor. (DIŞ HABERLER)