Merkel, ilk kez Auschwitz Kampı'nda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Nazi Almanyası tarafından kurulan ve 1 milyon 100 bin kişinin katledildiği Auschwitz-Birkenau'daki toplama kampını ilk kez ziyaret etti. Merkel, ölüm kampını ziyaret eden üçüncü Almanya başbakanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı sırasında, Polonya'daki Auschwitz-Birkenau'da kurulan toplama ve imha kampını ilk kez ziyaret eden Almanya Başbakan Angela Merkel, burada öldürülen 1 milyon 100 bin kişi için saygı duruşunda bulundu.

Nazilerin en büyük toplama ve imha kampının korunmasına yönelik çalışan Auschwitz-Birkenau Vakfı'nın 10.  kuruluş yıldönümü nedeniyle eski adıyla Oscwinchim olan Auschwitz'e gelen Merkel'e Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de eşlik etti.

.

Almanya Hükümet Sözcüsü, Merkel'in Nazilerin kurbanlarını anmak ve Almanya'nın holokosta  karşı 'ebedi sorumluluğunu’ hatırlamak için Auschwitz'i ziyaretti ettiğini açıkladı.

Almanya, Auschwitz-Birkenau Vakfı'na federal ve yerel hükümetler tarafından finanse edilen 60 milyon euro bağışta bulunacak.

.

Merkel, Nazi işgali altındaki Polonya'da bulunan ölüm kampını ziyaret eden üçüncü Almanya Başbakanı oldu. 1977'de ilk ziyareti gerçekleştiren Helmut Schmidt'in ardından 1989 ve 1995'te Helmut Kohl da ziyaret etmişti. (DW/Sputnik)