Liderlerin 'Trump dedikodusu' kameraya yakalandı: 'Bu yüzden mi geç kaldın?'

Londra'da düzenlenen NATO zirvesinde dört liderin ABD Başkanı Donald Trump'ı çekiştirdiği anlar kameraya yakalandı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Trump'ın 40 dakikalık basın toplantıları düzenlemesi ve açıklamalarıyla kendi ekibini 'ağızlarını açık bırakacak kadar' şaşırtmasıyla dalga geçti, Trump ise kendi dedikodusunu yaptığını öğrenince Trudeau'ya 'iki yüzlü' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO üyesi ülkelerin liderleri, ittifakın 70'inci yıldönümü için İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen zirve vesilesiyle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından Buckingham Sarayı'nda düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda dört ülkenin liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın dedikodusunu yaparken kameralara yakalandı. ABD Başkanı ise, kendisinin dedikodusunu yapan Trudeau'ya 'iki yüzlü' diyerek tepki gösterdi.

Kanada merkezli Canadian Broadcasting Corporation tarafından yayımlanan videoda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Trudeau ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte videonun çekildiğinin farkında olmadan sohbet ederken görülüyor. Bu sırada yanlarında İngiltere prenseslerinden Anne da bulunuyor.

Görüntülerde Johnson Trudeau'ya "Bu yüzden mi geç kaldın?" diye soruyor; Kanada Başbakanı "Çünkü 40 dakikalık basın toplantıları düzenliyor" yanıtını veriyor. Liderlerin sohbeti bu noktada tam olarak duyulmazken, Trudeau'nun "Ekibindeki herkesin ağzı açık kaldı" sözleri anlaşılıyor.

TRUMP'TAN DEDİKODUSUNU YAPAN TRUDEAU'YA: İKİ YÜZLÜ

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı'nın kendi dedikodusunu yaptığını öğrenince Trudeau'ya 'iki yüzlü' dedi. Trump, Trudeau'nun iyi biri olduğunu ancak 'NATO'ya daha fazla ödeme yapması gerektiğini söylediği için moralinin bozulmuş olabilieceğini' ifade etti.

Liderler isim vermeden konuşsa da, sözü edilen kişinin ABD Başkanı Donald Trump olduğu anlaşılıyor. Trump bu sohbetin yapılmasından önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ardından da Macron ile ortak basın toplantısı düzenlemişti. ABD Başkanı, NATO harcamalarından Kuzey Kore'ye ve hakkındaki azil soruşturmasına uzanan çok sayıda konuda gazetecilerden de soru almıştı.

NATO'nun bugün resmen başlayan zirvesinin gündeminde Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği harekat, Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklaması, IŞİD militanları, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı ve ABD'nin gümrük vergisi planları var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede, Türkiye'nin Baltık ülkeleri ile Polonya'nın Rusya'ya karşı savunmasını öngören planı onaylamak için koştuğu YPG şartı da ele alınacak. (DIŞ HABERLER)