Trump: Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan NATO liderler zirvesinden önce NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ortak basın açıklaması düzenleyen ABD Başkanı Trump, "Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz" dedi. 'Türkiye'nin Bağdadi operasyonunda çok yardımcı olduğunu' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yapılacak olan NATO liderler zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile buluşan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin NATO üyeliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz" diyen Trump, 'Türkiye'nin Bağdadi operasyonunda çok yardımcı olduğunu' ifade etti. "Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonun ardından NATO üyesi olarak kalmalı mı" sorusuna ise, bu konunun NATO müttefikleri arasında konuşulması gerektiğini söyledi. ABD Başkanı, 'Türkiye'nin ABD'den silah almak istediğini, ancak eski ABD başkanı Barack Obama'nın buna engel olduğunu, Türkiye'nin de bunun üzerine Rusya'dan silah aldığını' ifade etti.

'NAHOŞ VE TEHLİKELİ'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' yorumu hakkında da konuşan Trump, Macron'un bu yorumunun 'nahoş' ve 'tehlikeli' olduğunu belirtti.  Trump, "Fransa'nın NATO'ya ihtiyacı var, ancak buna rağmen Fransa'nın (ittifaktan) koptuğunu görüyorum" dedi. Trump, Almanya'nın NATO'ya 'yeteri kadar mali destek vermediğini' de ekledi.

'İRAN BİNLERCE İNSANI ÖLDÜRÜYOR'

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Kasım ayında başlayan protestolara işaret ederek "İran binlerce insanı protesto ettikleri için öldürüyor" dedi ve şöyle devam etti: "İran, biz şu anda konuşuyorken belki de binlerce insanı öldürüyor. İnterneti kesmelerinin sebebi de bu, böylece insanlar orada ne olduğunu göremiyor. Bu korkunç bir şey ve dünyanın bunu izlemesi gerekiyor."

TRUMP: KİM JUNG-UN'A 'ROKET ADAM' DİYORUM

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 'nükleer anlaşmaya uymasını beklediğini' söyledi ve şöyle devam etti: "Kim'e güveniyorum. O beni sever, ben onu severim ve iyi bir ilişkimiz var. Ne olacağını göreceğiz. Kim kesinlikle roket fırlatmayı seviyor, değil mi? Bu yüzden ona 'roket adam' diyorum." (DIŞ HABERLER)