Stoltenberg: Türkiye ile anlaşmazlığın zirvede çözüleceği sözünü veremem

Londra'da düzenlenen NATO zirvesinde, Türkiye ve Baltık planları gündemde. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Türkiye ile anlaşmazlığın, Londra Zirvesi'nin sonunda çözüleceği sözünü veremem" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile NATO arasındaki 'YPG krizi' çözülebilmiş değil. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Batı ittifakının güvenlik garantisini sorgulamanın doğru olmadığını, ancak Baltıkları savunma planlarıyla ilgili Türkiye'yle olan anlaşmazlığı çözmek için çalıştığını söyledi. Stoltenberg, sorunun Londra Zirvesi'nde çözülüp çözülmeyeceği sorusuna, "Türkiye ile anlaşmazlığın Londra Zirvesi'nin sonunda çözüleceği sözünü veremem. Ama bu NATO'nun Baltık ülkelerini savunma planı olmadığı anlamına gelmez" yanıtını verdi.

ABD'de NATO'ya desteğin güçlü olduğunu söyleyen NATO Genel Sekreteri, 'bazı yetkililerin transatlantik bağını sorgularken, vatandaşların NATO'yu desteklemesinin bir paradoks olduğunu' ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, yeni NATO Savunma Planı’nda YPG’nin terör örgütü olarak yer almasını ve Suriye planlarına destek verilmesini istiyor. Türkiye'nin, NATO'nun Rusya'ya karşı Baltık ülkelerinin ve Polonya’nın korunmasına ilişkin hazırladığı savunma planlarını aksi halde veto edeceği restini çektiği öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bugün NATO zirvesine katılmak üzere Londra'ya uçmadan önce yaptığı açıklamada, "Bizim terör örgütü olarak telakki ettiğimiz ve kendileriyle terör mücadelesi verdiklerimizi, bizim NATO'daki dostlarımız eğer terör örgütü olarak kabul etmezse, kusura bakmasınlar, orada atılacak her türlü adımın karşısında oluruz." (DIŞ HABERLER)

Polonya Devlet Başkanı: NATO askeri planlarına çözüm bulmayı umuyorumPolonya Devlet Başkanı: NATO askeri planlarına çözüm bulmayı umuyorum