Polonya Devlet Başkanı: NATO askeri planlarına çözüm bulmayı umuyorum

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Türkiye tarafından 'bloke edilen' NATO'nun Baltık ve Polonya savunma planları için bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin 'bloke ettiği', NATO’nun Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik planı ile ilgili konuştuğunu söyledi. Duda, NATO askeri planlarına ilişkin çözüm bulmayı umduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir süre önce, NATO ittifakının Polonya veya herhangi bir Baltık ülkesine yapılan saldırıya karşılık vereceğini söylemişti. Londra'da yapılacak olan NATO liderler zirvesinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Stoltenberg, "Polonya ve Baltık ülkelerinde NATO güçlerinin varlığıyla Rusya'ya çok açık bir mesaj yolluyoruz: Bu ülkelere bir saldırı olursa tüm ittifak karşılık verecek" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "Bizim terör örgütü olarak tanımladıklarımızı NATO tanımıyorsa biz tavrımızı değiştirmeyeceğiz. Bizim terör örgütü olarak gördüğümüz ve mücadele verdiklerimizi NATO’daki dostlarımız terör örgütü olarak görmezse atılacak her türlü adımın karşısında oluruz" dedi. (DIŞ HABERLER)

Erdoğan: Termik santrallerde yeniden ihale kaçınılmazErdoğan: Termik santrallerde yeniden ihale kaçınılmaz