'YPG'ye karşılık Baltık planı' iddiasına yanıt: NATO'da veto hakkımız var

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin NATO'da Baltık savunma planını kabul etmek için YPG'nin terör örgütü olarak tanınması şartını koştuğu iddiasına yanıt verdi. Basın kuruluşlarına brifing veren bir bakanlık kaynağı, 'şantaj' tanımını reddederek, "NATO, Türkiye'nin siyasi ve askeri açıdan tam veto hakkına sahip olduğu bir kurumdur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO'nun kuruluşunun 70'inci yıldönümü vesilesiyle Londra'da yarın başlayacak zirve öncesinde Türkiye'nin YPG nedeniyle Baltık savunma planını engellediği iddiasına Ankara'dan yanıt geldi. Zirveye bir gün kala basın kuruluşlarına brifing veren bir Milli Savunma Bakanlığı kaynağı, YPG'nin terör örgütü olarak tanınması için Türkiye'nin Baltık planı üzerinden 'şantaj yaptığı' iddiasını reddetti.

Reuters ajansının aktardığı üzere kaynak, "NATO, Türkiye'nin siyasi ve askeri açıdan tam veto hakkına sahip olduğu bir kurumdur ve burada prosedürler vardır. Türkiye'nin şantaj yapması gibi bir durum söz konusu değildir ve böyle bir ifade kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, NATO'nun Rusya'ya karşı Baltık ülkeleri ile Polonya'nın savunulmasını hedefleyen bir plana destek vermek için YPG'nin terör örgütü olarak tanınmasını şartını koştuğu öne sürülmüştü. (DIŞ HABERLER)

İddia: Türkiye NATO'ya YPG şartı koştuİddia: Türkiye NATO'ya YPG şartı koştu

Kürt sorununu Baltıklar'a taşımakKürt sorununu Baltıklar'a taşımak