Kremlin: Erdoğan ve Putin 8 Ocak'ta bir araya gelecek

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in 8 Ocak'ta görüşeceğini açıkladı. İki liderin Türk Akım projesinin çalışmasını birlikte başlatmayı planladıklarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Akım projesinin çalışmasını birlikte başlatmayı planladıklarını, ikilinin görüşmesinin 8 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşeceğini ifade etti.

Erdoğan’ın Türk Akım’ın açılışının 8 Ocak’ta İstanbul’da yapılacağı açıklamasına ilişkin konuşan Peskov, “Gerçekten de iki liderin görüşmesi için bu tarihe yönelik hazırlık yapılıyor. Ziyaretin başlıca konusu ‘Türk Akım’ın açılışı. Özellikle de bu tarihe kadar bu büyük uluslararası projenin Türkiye’de karadan geçen kısmı tamamlanacak” dedi.

Liderlerin bu fırsatı güncel konularda diyaloğu sürdürmek için kullanacağını tahmin etmenin mümkün olduğunu belirten Peskov, “Bu konular arasında öncelikle Rusya-Türkiye ilişkileri bulunuyor. İlişkilerimiz çok yönlü, gündemimizde üzerinde sürekli konuşulması gereken birçok büyük proje var” açıklamasını yaptı. (Kaynak: Sputnik)

Kremlin: Putin Türk Akım'ın açılışına katılacakKremlin: Putin Türk Akım'ın açılışına katılacak