Londra'da bıçaklı saldırı: İki kişi öldü

Londra'da yaşanan bıçaklı saldırıda iki kişi öldürüldü. Polislerin vurduğu saldırganın 2012'de terör suçundan ceza alan ve 2018'de serbest bırakılan 28 yaşındaki Usman Khan olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da, kentin merkezindeki Londra Köprüsü'nde düzenlenen bir dizi bıçaklı saldırıda iki kişi öldü. Polis, şüpheliyi vurarak öldürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, bıçaklı saldırılarda kaç kişinin yaralandığı açıklanmadı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu söyledi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu ise vurulan şüphelinin üzerinde "patlayıcı süsü verilmiş düzenek" olduğunu belirtti. Basu yaşananlar için "terör vakası" dedi, Londra'da güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı ve Londralılardan Londra Köprüsü'nden uzak durup dikkatli olmalarını istedi.

Polisin kordon altına aldığı Londra Köprüsü'nde tren metro istasyonu kapatıldı.

Polisin yaptığı açıklamada, olay yerinde vurulup öldürülen saldırgan 28 yaşındaki Usman Khan'ın Şubat 2012'de Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yönelik saldırı planındaki rolü nedeniyle hapis yattığını ve tahliye şartları kapsamında da elektronik kelepçe sistemiyle serbest kaldığını belirtildi.

Brezilya'da bıçaklı saldırgan 6 kişiyi rehin aldıBrezilya'da bıçaklı saldırgan 6 kişiyi rehin aldı

İKTİDAR VE MUHALEFET SEÇİM KAMPANYASINA ARA VERDİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, seçim kampanyasına ara verdiğini açıkladı. Şüpheliye önce sivillerin müdahale ettiğini söyleyen Johnson, "Bu saldırılara karışan herkes yakalanacak ve adalet önüne çıkarılacak" dedi.

İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Johnson'ın lideri olduğu Muhafazazakar Parti'den sonra ana muhalefetteki İşçi Partisi de kampanya faaliyetlerini askıya aldı.

Hollanda'da bıçaklı saldırı: En az 3 yaralıHollanda'da bıçaklı saldırı: En az 3 yaralı

İÇİŞLERİ BAKANI: ÇOK KAYGILIYIM

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Londra Köprüsü'ndeki gelişmelerin kendisini çok kaygılandırdığını söyledi. Patel, "Aklım bölgedeki insanlarda. Hızlı müdahalesinden ötürü polisimize minnettarım. Herkesten polisin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Londra Köprüsü'nde 3 Haziran 2017'de düzenlenen saldırıda da 8 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.