IŞİD karşıtı koalisyon SDG'yle operasyonlara yeniden başladı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Türkiye'nin harekatı sonrasında askıya alınan IŞİD'le mücadele operasyonlarını yeniden başlattı. Koalisyon açıklamasında, Suriye'nin doğusunda Deyrül Zor'da, Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) yeni operasyon düzenlendiği bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin harekâtından sonra askıya alınan operasyonların yeniden başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, Suriye'nin doğusundaki Deyrül Zor vilayetini IŞİD'den temizleme misyonu taşıyan kapsamlı operasyonların 22 Kasım günü yeniden başlatıldığı, çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğü ve yaralandığı belirtildi.

'ORTAK GÜÇLERDEN YÜZLERCE KOMANDO KATILDI'

Koalisyon açıklamasında, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kast edilerek 'ortak güçlerin yüzlerce komandosunun, bir dizi yerleşkeyi temizlediği ve bir düzineden fazla savaşçıyı yakaladığı', bu sırada koalisyon güçlerinin de komandolara eşlik ettiği bilgisi verildi.

'IŞİD'LE MÜCADELEDE ORTAKLIK DEVAM EDİYOR'

Açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde son dönemde yaşanan gerilim ve Koaliyon askerlerinin Suriye'nin doğusuna kaydırılması nedeniyle IŞİD'i yenilgiye uğratma amaçlı operasyonlar kısa süreliğine durdurulsa da, bu baskın IŞİD'le mücadelede devam eden ortaklığın bir parçasıydı. Uyuyan terör hücreleri Suriye’nin kuzeyinde hâlâ devam eden bir tehdit. Yerel güvenlik güçleri, Koalisyon'un da yardımıyla, terörle mücadele operasyonları yürütmeye devam ediyor" denildi. (DIŞ HABERLER)

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Erbil'den Kürtlere destek mesajı verdiABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Erbil'den Kürtlere destek mesajı verdi

Etiketler Suriye IŞİD SDG