2 bin dolarlık Nazi üniformasına tepki yağdı

Lüks giyim firması Loewe'nin tasarımına 'Nazi kampı' tepkisi: Aklınıza gelmedi mi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya merkezli lüks giyim firması Loewe, Nazilerin toplama kamplarında esirlere zorla giydirdiği çizgili üniformalara benzer bir pantolon-gömlek takımını satışa çıkarınca tepki çekti. Firma, sosyal medyada yağan tepkilerin ardından 2 bin dolara satılan takımı geri çekip özür diledi.

Söz konusu takım, Loewe firmasının 19'uncu yüzyılda yaşamış ünlü seramik sanatçısı William De Morgan'a ithafen hazırladığı koleksiyonun bir parçası olarak satışa çıkarılmıştı. Koleksiyondaki bazı parçalar 5 bin dolara alıcı bulurken, çizgili takıma da 2 bin dolar fiyat biçilmişti.

Ancak takımın, Holokost sırasında kamplarda tutulan esirlere giydirilen üniformayla benzerliğinin fark edilmesi gecikmedi. 1.6 milyon takipçili moda hesabı diet prada dahil dahil, sosyal medyadan Loewe'ye tepki yağdı. Birçok kullanıcı, "Bunu fark etmemiş olmanız inandırıcı değil" tepkisini gösterdi. Bir kullanıcı, "Ailesi 2. Dünya Savaşı'nda bunlardan birini giymek zorunda bırakılmış birisi olarak - birilerinin 1 ile 1'i toplayıp bunun iğrenç ve insanlık dışı olduğuna karar verememesi mide bulandırıcı" diye yazdı.

Loewe firması bu tepkilerin ardından geri adım atarak, ürünleri internetten sitesinden kaldırdı ve sosyal medya üzerinden de bir özür yayınladı. Firma, 'giysinin yanlış bir yorumlamayla, insanlık tarihinin en çirkin anlarından birine atıfta bulunduğunun zannedildiğini' belirtip, "Niyetimiz kesinlikle bu değildi ve kutsal anılara duyarsız kaldığımızı hissedebilecek herkesten özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İspanyol firması Zara da 2014 yılında, göğüs kısmında sarı bir yıldız bulunan çizgili tişört tasarımları nedeniyle benzer bir tepkiyle karşılaşmış ve ürünü piyasadan kaldırmıştı. (DIŞ HABERLER)

Bergen-Belsen Nazi kampında bir esirin giymek zorunda bırakıldığı üniforma.