Coldplay, iklim için turneye çıkmayacak: Yeni albümü tanıtmayacağız!

İngiliz rock grubu Coldplay, yeni albümlerini tanıtmak için turneye çıkmayacaklarını açıkladı. Grup, konserlerin küresel ısınma üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı bu kararı aldı. Vokalist Chris Martin, "Bir sonraki turnemiz, çevre açısından mümkün olanın en iyisi olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2000'li yılların en popüler rock gruplarından Coldplay, yarın piyasaya çıkacak yeni albümlerini tanıtmak turneye çıkmama kararı aldı. Grup, konserlerin çevreye zararlı etkilerinden dolayı böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Vokalist Chris Martin, gelecekteki turnelerinin çevre üzerinde olumlu bir etki yaratmasını istediklerini söyleyerek, "Turnemizin fiilen nasıl faydalı olacağı hakkında kafa yoruyoruz" dedi. BBC'ye konuşan Martin, "Bir sonraki turnemiz, çevre açısından mümkün olanın en iyisi olacak. Karbon nötr olmazsa hayal kırıklığına uğrayacağız" ifadelerini kullandı.

Martin, Everyday Life isimli yeni albümlerinin grubun küresel perspektifini yansıttığını söyleyerek, "Eğer dünyayı dolaşma ayrıcalığına sahip olursanız, hepimizin aynı yerden geldiğini anlarsınız. Bu albüm, İngiliz tipi bir nezaketle, dünyadaki herhangi bir insandan farklı hissetmediğimizi anlatıyor" dedi.

Coldplay'in vokalisti, albümlerindeki bazı şarkılarının BBC'nin Afganistan'daki bir bahçıvan ile Nijeryalı bir ilahi bestecisine dair haberlerinden esinlendiğini anlatarak, "İyi gazetecilik, paylaştığımız insanlığımızı pekiştiren bu haberleri bulup çıkarıyor" diye konuştu.

Şu an Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Coldplay, yarın albümlerinin iki bölümünü yansıtacak şekilde gün doğumunda ve batımında birer konser verecek. Martin neden Ürdün'ü tercih ettiklerine dair soruya, "Dünyanın ortasında, normalde sahneye çıkmadığımız bir yer seçmek istedik" yanıtını verdi.

Coldplay, memleketleri İngiltere'de de albüm için tek bir konser verecek. Londra'daki Doğal Tarih Müzesi'nde 25 Kasım'da yapılacak konserin tüm geliri bir çevre kuruluşuna bağışlanacak. (DIŞ HABERLER)