İsrail Şam'a hava saldırısı düzenledi

Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Şam yakınlarına çok sayıda hava saldırısı düzenleyen İsrail, dün gece yine bölgeyi vurdu. İsrail ordusu Golan'a roket atıldığı gerekçesiyle İran hedeflerinin vurulduğunu savundu. Suriye medyası iki sivilin öldüğünü yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'nden roket atıldığı gerekçesiyle Suriye'nin başkenti Şam'da bir dizi noktaya hava saldırıları düzenledi. Suriye devlet ajansı, saldırılarda iki sivilin öldüğünü, yaralananlar olduğunu duyurdu.

İSRAİL: GOLAN SALDIRILARINA MİSİLLEME

Gerilim gece saatlerinde patlak verdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Golan Tepeleri'ne dün gün içinde Şam'dan roket atıldığı, saldırıların da buna misilleme olarak düzenlendiği belirtildi. İsrail uçaklarının, İran'ın Kudüs Gücü'ne ve Suriye ordusuna ait onlarca askeri hedefe hava saldırısı düzenlediği bilgisi verildi.

SANA: HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ENGELLEDİ

Suriye devlet ajansı SANA ise iki sivilin öldüğü haberini geçti. Haberde, İsrail jetlerinin Şam semalarında fırlattığı roketlerin büyük çoğunluğunun hedeflerine ulaşmadan Suriye hava savunma sistemlerince imha edildiği de belirtildi.

Suriye'deki iç savaşın patlak vermesi ve İran güçlerinin Beşar Esad yönetimine destek için Suriye topraklarında belirli noktalara üslenmesi sonrasında, komşu Lübnan'daki Hizbullah'ın Tahran'la coğrafi bağını kesmek isteyen İsrail bölgede çok sayıda hava saldırısı düzenledi. (DIŞ HABERLER)