Avustralya'da bir kadının koalayı yangından kurtardığı anlar viral oldu

Avustralya'ya özgü koalalar, ülkede günlerdir devam eden orman yangınları nedeniyle büyük tehlike altında. Yüzlerce koalanın öldüğü belirtilirken, bir kadının alevlerin arasından bir koalayı çekip çıkardığı görüntüler viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da iki haftayı aşkın süredir devam eden orman yangınlarında, ülkenin simge hayvanlarından koalalar büyük tehlike altında. Yangınlarda yüzlerce koalanın yanarak öldüğü belirtilirken, bir kadın canı pahasına bir koalayı alevlerin arasından kurtardığı görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Port Macquarie bölgesinde çekilen görüntülerdeki kadın, vücudunun bazı bölgelerinin yanmış olmasına rağmen ağaca tırmanmaya çalışan bir koalayı alevlerin arasından kurtarıyor. Kadın, koalayı üzerinden çıkardığı tişörte sararak ormandan çıkarıyor, sonra rahatlaması için üzerine su serpiyor ve su içiriyor.

Koalanın bu ilk müdahalenin ardından veteriner kliniğinde tedavi altına alındığı ancak yanıklardan dolayı durumunun ağır olduğu açıklandı.

Nüfusu giderek azalan koalaların, son yangında alevlere ağaçta yakalanmaları halinde kurtulma şanslarının neredeyse sıfır olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)