Çin'de üçüncü veba vakası

Çin, yaklaşık bir hafta içinde görülen üçüncü veba vakasıyla sarsıldı. Pekin'de geçen hafta hastaneye kaldırılan iki kişinin ardından, dün de İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 55 yaşındaki bir adama hıyarcıklı veba teşhisi kondu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 55 yaşındaki bir adama veba teşhisi kondu. Hastalığa yabani tavşan yedikten sonra hıyarcıklı veba teşhisi konduğu belirtilen adamın tedavisi sürerken, 28 kişinin de karantinaya alındığı açıklandı.

Ülkenin başkenti Pekin'de de geçen hafta pnömonik veba teşhisiyle iki kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Hastalığın en bilinen formu olan hıyarcıklı veba, Orta Çağ'ın sonlarında görülen Kara Ölüm dahil bir dizi salgına neden olmuş, Avrupa nüfusunun yüzde 60'ı hayatını kaybetmişti. Pekin'deki bir hastanede tedavi altına alınan hastaların hıyarcıklı vebadan daha da tehlikeli olduğu bilinen pnömonik vebaya yakalandıkları belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Afrika, Asya ve Güney Amerika'da özellikle kırsal kesimlerde 2010 ile 2015 yılları arasında 3.248 veba vakası görüldü, toplam 584 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)