Rotterdam'da düğün konvoyuna 3 bin euro ceza

Hollanda'nın nüfusunun yarıdan fazlası göçmenlerden oluşan Rotterdam kentinde, bir düğün konvoyuna 3 bin eurodan fazla para cezası kesildi. Konvoydakilerin 'gereksiz yere korna çalıp gürültü kirliliği yarattığı, araçların kaldırıma ve yolun ortasına park edildiği, araçlarda bulunanların pencerelerden sarkıp meşale yaktığı' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın Rotterdam kentinde, gereksiz yere korna çalarak gürültü kirliliği yarattığı ve 'antisosyal davranışlar sergilediği' gerekçesiyle bir düğün konvoyuna 3 bin eurodan fazla para cezası verildi.

Hollanda'nın ikinci büyük kenti olan Rotterdam'ın, göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı güney bölümünde polis, cumartesi günü öğleden sonra bir düğün konvoyunu durdurdu. Polise göre, yaklaşık 30 araçtan oluşan düğün alayı, tehlikeli sürüş ve "antisosyal" davranışlarıyla, diğer yol kullanıcılarının güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attı. Konvoydaki sürücüler, kırmızı ışıkta geçip, bazı yolları kapattı.

Gereksiz yere korna çalıp gürültü kirliliği yaratan araçlar, kaldırıma ve yolun ortasına park edildi. Düğün konvoyundaki araçlarda bulunanlar da pencerelerden sarkıp, meşale yaktı. Polis, düğün konvoyuna 3 bin eurodan fazla para cezası kesildiğini bildirdi.

Nüfusunun yarıdan fazlası göçmenlerden oluşan Rotterdam'da, ağustos ayı sonunda bir düğün konvoyundakiler tarafından, kendilerini uyaran polis memurunun dövülmesi tartışmalara neden olmuştu. Kent konseyindeki sağ partiler, Türkiye ve Faslı göçmenler tarafından düzenlenen düğün konvoylarının tamamen yasaklanmasını istiyor.

Rotterdam Belediyesi ise olumsuz olayların önüne geçilmesi amacıyla, düğün konvoyları için 6 hafta öncesinden bildirim zorunluluğu getirilmesini kabul etmişti. Ancak uygulama henüz yürürlüğe girmedi. (BBC Türkçe)