Irak, İran'ın talebi üzerine iki sınır kapısını yaya geçişine kapattı

İran, ülkedeki gösteriler nedeniyle Irak'a geçiş yapılan iki sınır kapısının yayalara kapatılmasını istedi. Irak hükümeti de sınır kapılarını tek taraflı olarak yaya geçişine kapattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak hükümeti, İran'ın talebi üzerine ülkenin güneyi ve doğusundaki iki sınır kapısını tek taraflı olarak yaya geçişine kapattı.

Irak Gümrükler Heyeti Sözcüsü Aladdin el-Kaysi, sınır kapısında ticari geçişlerin normal şekilde devam ettiğini ancak İran'da başlayan gösteriler nedeniyle Tahran yönetiminin talebi üzerine Irak'tan İran'a yaya geçişlerinin güneydeki Şelemçe ve doğudaki Eş-Şib Sınır Kapısı'dan tek taraflı durdurulduğunu açıkladı.

UMR KASR LİMANI'NA GİDEN YOLLAR AÇILDI

Irak'ın resmi haber ajansı INA'da daha önce yer alan haberde, Irak'ın Basra vilayetinde hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen eylemcilerin, Şelemçe Gümrük Kapısı'na açılan ana yolu trafiğe kapattığı belirtilmişti.

Yerel medyadaki haberlere göre Irak'ın ihracat ve ithalatının önemli merkezlerinden Basra'daki Um Kasr Limanı'na açılan yolları dünden bu yana kapatan göstericiler, eylemlerine son verdi.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde 319'den fazla kişi öldü, 15 binden fazla kişi yaralandı. (İSTANBUL/AA)