Trump'a Erdoğan eleştirisi: Davet utanç verici

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki harekatın ardından gerçekleştirdiği Beyaz Saray ziyaretine ABD içinden tepkiler sürüyor. Demokrat Senatör Chris Van Hollen, "Trump'ın onu Beyaz Saray ziyaretiyle ödüllendirmeyi tercih etmesi utanç verici" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu akşam ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da kritik bir görüşme yapacak. İki liderin S-400 krizini ve Suriye'yi ele alması beklenirken, Trump'a Erdoğan'ı davet ettiği için iç kamuoyunda eleştiriler sürüyor.

Temsilciler Meclisi'nin 17 üyesinin Trump'a bir mektup yazarak ziyareti iptal etme çağrısı yapmasının ardından, Demokrat Senatör Chris Van Hollen da Erdoğan'ın davet edilmesini eleştirdi. Hollen, davetin 'utanç verici olduğunu' savundu.

Twitter üzerinden kendi yaptığı bir konuşmayı paylaşan Van Hollen, "Erdoğan Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırdı, [SDG Genel Komutanı] General Mazlum'a suikast düzenlemek istediğini söyledi, IŞİD'e karşı mücadelemizi aksattı, insan hakları ihlallerini uzaktan izledi. Trump'ın onu Beyaz Saray ziyaretiyle ödüllendirmeyi tercih etmesi utanç verici. Cumhuriyetçi meslektaşlarım niye sessiz?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Trump'ın görüşmesi bugün TSİ 20.00'da yapılacak. İki liderin sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Beyaz Saray'ın önünde, Erdoğan'ın ziyaretine karşı protesto gösterileri düzenlenmesi de bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Temsilciler Meclisi üyelerinden Trump'a Erdoğan mektubu: Ziyaret geri çekilmeliTemsilciler Meclisi üyelerinden Trump'a Erdoğan mektubu: Ziyaret geri çekilmeli