Trump, Erdoğan görüşmesine Cumhuriyetçi senatörleri davet etti

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmeye Cumhuriyetçi senatörleri de davet etti. Davetliler arasında Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını teklif eden Lindsey Graham da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump aralarında Lindsey Graham'ın da aralarında olduğu Cumhuriyetçi senatörlerden bazılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşecek olan görüşmesine davet etti.

Euronews'in haberine göre, davete özellikle dışişleri konuları ile ilgili olan senatörler davet edildi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Jim Risch ve senatör Lindsey Graham başta Suriye politikası ve Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımları olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti.

Trump'ın bu şekilde bir toplantı ile taraflar arasındaki buzları kırmayı amaçladığı konuşulurken daha önce bir devlet lideri ile bu şekilde bir görüşme gerçekleştirmediği kaydediliyor.

Lindsey Graham, Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Türkiye'ye yaptırım uygulanması önermişti.

Cumhuriyetçi senatörden Türkiye'ye karşı yaptırım kararlarına destekCumhuriyetçi senatörden Türkiye'ye karşı yaptırım kararlarına destek

ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yaptırım tasarısı neleri içeriyor?ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yaptırım tasarısı neleri içeriyor?

Beş senatörden Trump'a çağrı: Türkiye Suriye'de ateşkesi ihlal ediyorsa yaptırım uygulayınBeş senatörden Trump'a çağrı: Türkiye Suriye'de ateşkesi ihlal ediyorsa yaptırım uygulayın