Hong Kong protestolarında öğrenciler ok ve yay kuşandı!

Hong Kong'daki protestolarda 22 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından, üniversite öğrencileri polisi kampüsten uzak tutmak için ok ve yayla kuşandı. Kentin en büyük meydanında ise beyaz yakalı protestocular "Gençlerimize ateş etmeyin" yazılı pankartlar ile gösterilere katılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesini öngören yasaya karşı başlayıp polis şiddetine tepki olarak yayılan protestolar sürüyor. Son olarak 22 yaşındaki bir gencin gösterilerde hayatını kaybetmesinin ardından, bugün sokağa çıkan bazı öğrencilerin polise karşı ok ve yay ile silahlandığı görüldü.

The Guardian gazetesinin haberine göre, protestoların merkezi haline gelen Çin Üniversitesi'ndeki öğrenciler, okulun spor merkezinden aldıkları ok ve yayları kuşanarak sokağa indi. Ok ve yayla polise karşı koyan öğrenciler, sosyal medya üzerinden yayın yapan NewZee sitesinin kamerasına şöyle yansıdı:

Öğrenciler polislerin kampüse girmesini engellemek için bank ve masaları kullanarak barikatlar kurmuş durumda. Kampüs duvarlarında ise "Fikirler kurşun geçirmezdir" yazıları görüldü. Bunun yanı sıra, Hong Kong'u ele geçiren hükümet karşıtı protestolarda ölen 22 yaşındaki Chow Tsz-lok'a atıfta bulunan "Öldürenler, bunu hayatlarıyla ödeyecek" yazıları da dikkat çekti.

Maskeli bir tıp öğrencisi, "Tamamen umutsuz hissediyorum, şiddete başvurmak istemiyorum ama barışçıl yöntemler hiçbir şeyi değiştirmiyor. Önümüzde bir gelecek olduğuna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Kentte gösteriler nedeniyle hayat üç gündür durmuş halde. Toplu ulaşım iptal edildi ve üniversiteler eğitime ara verdi. İlköğretim okulları, öğrencileri evlerine gönderdi ve dersler bir süreliğine durduruldu.

Protestocular ise üç gündür Hong Kong'un merkezi iş yeri bölgesinde toplanıyor ve meydanı dolduruyor. Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'na ev sahipliği yapan Exchange Meydanı'nda beyaz yakalı protestocular, üzerinde "Gençlerimize ateş etmeyin" yazan pankartlar ile gösterilere katıldı. Protestocular ile polis karşı karşıya gelirken, molotof kokteyli ve tuğlaların yanı sıra öğrencilerin ok ve yay ile polisleri uzak tutmaya çalıştıkları görüldü. (DIŞ HABERLER)