Bolivya'da Morales destekçilerinin evlerine polis baskını

Bolivya'da muhalefet destekli bir darbeyle istifaya zorlanan solcu devlet başkanı Evo Morales'in destekçileri darp edildi. Russia Today muhabirinin çektiği görüntülere göre, yoksul mahallelerde yerlilerin evleri basıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolivya’da Evo Morales’in ordunun baskısıyla devlet başkanlığından istifa etmesinin ardından çekildiği iddia edilen görüntülerde, polisin La Paz kentinde kapı kapı dolaşıp, Morales taraftarı olduğu söylenen kişileri darp ettiği görülüyor.

Russia Today muhabiri Érika Ortega Sanoja ile Redfish sitesinin yayınladığı görüntülerde, evlerinden toplanan insanların  polis çemberinde sıkıştırıldıktan sonra darp edilmeye devam edildiği de kameralara yansıdı.

Morales'in 11 Ekim'de açıkladığı istifasından bir gün sonra çekildiği iddia edilen görüntülerde, çevik kuvvet polislerinin sağcı 'çeteler'le birlikte yoksul mahallelere 'baskın' düzenlediği ve Morales'in göreve iadesini isteyen kişileri evlerinden çıkarıp darp ettiği, silah doğrulttuğu görülüyor. (DIŞ HABERLER)

Morales'ten kendini başkan ilan eden senatöre: Tarihin en sinsi ve kötü darbesi yapıldıMorales'ten kendini başkan ilan eden senatöre: Tarihin en sinsi ve kötü darbesi yapıldı

Morales Bolivya'dan ayrıldı, bundan sonra ne olacak?Morales Bolivya'dan ayrıldı, bundan sonra ne olacak?