Uluslararası Koalisyon SDG'yle görüştü: Ortak operasyonlar sürecek

IŞİD karşıtı ABD liderliğindeki koalisyonun sözcüsü Albay Myles Caggins, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileriyle dün Haseke'de biraraya geldi. Caggins, Suriye'nin doğusunda SDG ile ortak operasyonlarının süreceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin harekatının ardından Suriye'nin kuzeyinde yeni bir denklem doğarken, IŞİD'e karşı ABD liderliğindeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında dün bir görüşme gerçekleştirildi. Uluslararası Koalisyon güçlerinin sözcülerinden Albay Myles Caggins, SDG Sözcüsü Kino Gabriel ve SDG'nin medya ilişkileri yetkilisi Mustafa Bali'yle Haseke'de biraraya geldi.

Görüşmede Haggins'in, IŞİD'le Haseke ve Deyrül Zor'da ortak mücadelenin süreceği mesajı verdiği belirtildi. Caggins SDG sözcüleriyle ortak basın toplantısında, ABD liderliğindeki koalisyonun ana misyonunun IŞİD'i yenilgiye uğratmak olduğunu vurguladı; operasyonlarının Türkiye'nin harekatının ardından sınır bölgelerinden Haseke ve Deyrül Zor'a çekildiğini söyledi.

'DİĞER ORDULARIN ANLAŞMALARA UYMASINI UMUYORUZ'

Caggins'in, ABD'nin ve SDG'nin çekildiği diğer bölgeler hakkındaki "Diğer orduların düzenleyecekleri herhangi bir operasyon sırasında sivillere zarar vermemesini ve yaptıkları anlaşmalara uymalarını umuyoruz" sözleri de dikkat çekti.

ABD'li sözcü, basın toplantısı sonrasında Kürt basınına yaptığı açıklamadaysa, "SDG sözcüleriyle ortak basın toplantısına katılmak bir onurdu. IŞİD'in uyuyan hücrelerini yenilgiye uğratmaya bağlılığımız konusunda uyum içindeyiz" dedi.

KÜRTÇE TWEET ATTI

Caggins, görüşmelerin ardından Twitter hesabından da Kürtçe paylaşım yaptı. Kamışlı'da dün düzenlenen üç ayrı saldırıda yaşamını yitirenlere ABD'li sözcü, "IŞİD’in uyuyan hücrelerini ortadan kaldırmaya yönelik attığımız ortak adımları Mustafa Bali ve DSG sözcüsü ile konuşmak gurur vericiydi. Aynı zamanda, bugün Kamışlı'da ölen siviller için başsağlığı diliyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)