The Financial Times'ın ilk kadın genel yayın yönetmeni: Roula Khalaf

İngiltere'nin köklü finans gazetesi Financial Times, 135 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni atadı. 24 yıldır FT bünyesinde çalışan Roula Khalaf, gelecek yılın başından itibaren genel yayın yönetmenliği görevini üstlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi Financial Times, 1884'teki kuruluşundan beri ilk defa genel yayın yönetmenliği görevine bir kadını atadı. Bu görevi 14 yıldır yürüten Lionel Barber'in istifasının ardından, genel yayın yönetmeni yardımcısı Roula Khalaf yerini aldı.

Khalaf, yeni görevi hakkında "Lionel Barber'in olağanüstü başarılarını ilerletmeyi dört gözle bekliyorum ve yıllar boyu akıl hocam olduğu için minnettarım" dedi. Gazetenin sahibi olan Japon Nikkei'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tsuneo Kita'ysa, "Khalaf'ın genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştığı süre da dahil olmak üzere, 24 yıllık FT kariyeri sağlam muhakeme yeteneğini kanıtladı" ifadelerini kullandı.

Görevinden gelecek yılın başında ayrılacak olan Barber ise "Gazetecilik sektöründe en iyi işte çalışmak benim için nadir ve büyük bir ayrıcalıktı" ifadelerini kullandı. Barber, 1985 yılından beri FT bünyesinde çalışıyor, 2005'ten beri ise gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu.

Roula Khalaf, 2016 yılından bu yana gazetede genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalışıyor. FT'nin ilk kadın genel yayın yönetmeni olan Khalaf, 24 yıl boyunca çalıştığı gazete bünyesine ilk olarak Afrika muhabiri olarak katıldı. Burada çalıştığı süre zarfında Arap Baharı olarak adlandırılan isyan sürecinde, Financial Times'ın yabancı ülkelerdeki muhabirlerini yönetti. (DIŞ HABERLER)