Katil profesör 'kendisini savunduğunu' iddia etti

24 yaşındaki sevgilisini öldürüp cesedinin parçalarını nehre atarken yakalanan Rus tarihçi Oleg Sokolov mahkemeye çıkarıldı. İşte Sokolov'un 'savunması' ve Rus basınının iddiaları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, ünlü tarihçi Oleg Sokolov'un 24 yaşındaki eski öğrencisi ve sevgilisi Anastasia Yeşçenko'yu öldürmesini konuşuyor. Sevgilisini evinde öldüren ve cesedini parçalayarakSt. Petersburg'da kanala atmaya çalışırken sarhoş olduğu için suya düşünce yakalanan tarihçi, mahkemeye çıkarıldı.

Sokolov'un iki ay sonraki duruşma öncesinde tutuksuz yargılanma talebi reddedilirken, Rus basını da ikilinin ilişkisi ve cinayetin nasıl işlendiği konusunda çok sayıda iddiayı gündeme taşıdı. İşte, Rusya'nın konuştuğu cinayete ilişkin iddialar ve Sokolov'un mahkemede anlattıkları:

SOKOLOV'UN İDDİASI: BANA BIÇAKLA SALDIRDI

.

Napolyon uzmanı olan, Fransız devletinin en yüksek nişanı olan Onur Madalyası'nın da sahibi Sokolov, dün mahkemeye çıkarıldı. Yakalandığı sırada sırt çantasında ve evinde ceset parçaları ve kanlı bir testere bulunan ünlü profesöre, cumartesi günü sabaha karşı 04.00 sularında sevgilisinin cesedinin parçalarını St. Petersburg'un göbeğindeki Moika Nehri'ne atmaya çalışmasının görüntüleri izlettirildi. Sokolov bu sırada ağlarken, "Derin bir pişmanlık duyuyorum" dedi.

Yeşçenko'yla beş yıldır birlikte yaşadıklarını ve evlenmeyi planladığını söyleyen Sokolov, cinayet öncesinde çocukları nedeniyle kavga ettiklerini öne sürdü. Yeşçenko'nun kendisine kavgaları sırasında bir bıçakla saldırdığını savunan Sokolov, sevgilisini 'kendisini savunmak için öldürdüğünü' iddia etti.

Sokolov'un ceset parçalarından kurtulmaya çalışırken güvenlik kamerasına takıldığı an.

Ünlü profesör, "Bu nasıl oldu, anlamadım. Hayatımda hiçbir kadını dövmedim" deyip, öldürdüğü sevgilisini suçlamaktan geri durmadı. Önceki evliliğinden olan çocuklarından söz edince Yeşçenko'nun çok sinirlenip kendisine bıçakla saldırdığını iddia eden Sokolov, "Ben hiç böyle bir saldırganlık görmedim. Bıçak saldırısı tahayyül edilemez bir şeydi" diye konuştu.

Sokolov, sevgilisini, 19'uncu yüzyıldan kalma bir silaha benzetilecek şekilde yeniden tasarlanmış Sovyet yapımı TOZ-17 tipi tüfekle vurduğunu söyledi.

YEŞÇENKO'NUN ERKEK KARDEŞİNDEN 'KISKANÇLIK KAVGASI' İDDİASI

Rusya'da işlenen suçlar üzerine haberler yapan Crime Russia isimli internet sitesiyse, Yeşçenko'nun erkek kardeşinin 'başka bir hikâye anlattığını' yazdı. Buna göre, Anastasia Yeşçenko öldürülmeden önce kardeşini ağlayarak aramış, "bir arkadaşının doğumgününe gitmek istediği için Sokolov'un onu kıskanıp birlikte yaşadıkları evden attığını" söylemişti. Yeşçenko ayrıca kardeşine, eşyalarını almak için eve döneceğini de söyledi.

'KISA NAMLULU SİLAHLA DÖRT EL ATEŞ ETTİ'

Ancak Crime Russia sitesine konuşan polis kaynakları, perşembe günü yaşanan bu olaydan sonra Yeşçenko'dan haber alınamadığını, cinayetin de bu sırada işlendiğini söyledi. Polis kaynakları, ünlü profesörün sevgilisine kısa namlulu bir silahla biri başından olmak üzere dört el ateş ettiğini, sonra da başını ve uzuvlarını kestiğini anlattı.

SORUŞTURMA HANGİ NOKTADA?

Rus polisinin nehirde başka ceset parçaları bulduğu belirtiliyor.

Interfax ajansı, Rus yetkililerin nehirde Yeşçenko'nun bedeninin başka parçalarını bulduğunu duyurdu. Sokolov'un cesedi parçalamak için kullandığı belirtilen testereyi satın aldığı görüntüler de yayımlandı. Yeşçenko'nun annesi Galina'nın 'fazla travmatik olacağı' için kızını teşhis etmesine izin verilmediği de belirtiliyor.

'ÖĞRENCİLERİNİ DÖVÜYORDU'

Rus basını, Sokolov'un bazı öğrencilerini dövdüğünü de yazdı. Polisin bu konuda da soruşturma başlatmayı planladığı belirtiliyor.

ÜNİVERSİTEDEN KOVULACAK

St. Petersburg Üniversitesi'yse, Sokolov'un işlediği 'canavarca suç' nedeniyle kovulacağını açıkladı. 30 binden fazla kişiyse üniversitedeki yönetim biçiminin incelenmesi için internet üzerinden başlatılan kampanyayı imzaladı.

KREMLİN: BİZİMLE NE İLGİSİ VAR?

Rusya'yı şok eden cinayet, Kremlin'de de gündeme geldi. Sözcü Dimitri Peskov cinayeti 'canavarca bir davranış' olarak nitelerken, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de mezunu olduğu St. Petersburg Üniversitesi'nin yönetimine ilişkin sorulara, "Cumhurbaşkanlığının bununla ne ilgisi var?" tepkisini gösterdi.

ANASTASIA YEŞÇENKO KİMDİR?

.

Rusya'nın güneyindeki Krasnodar kentinde doğan Yeşçenko, St. Petersburg'a üniversite okumak için gelmişti. Yeşçenko, mezuniyetinden sonra araştırma görevlisi olarak Sokolov'la birlikte çalışıyordu ve bazı kitaplarda ünlü profesörle beraber imzası bulunuyordu.

OLEG SOKOLOV KİMDİR?

.

Fransız askeri tarihi ve özel olarak Napolyon Bonapart uzmanı olan Oleg Sokolov, St. Petersburg Devlet Üniversitesi'nin en tanınmış akademisyenlerinden biriydi. Sokolov, birçok tarihi film ve diziye danışmanlık yapmıştı. Fransız Onur Madalyası'na layık görülmüştü. Sokolov, Fransa'da faşist Ulusal Cephe partisinin lideri Marine le Pen'in yeğeninin kurucusu olduğu Sosyal Bilimler, Ekonomi ve Siyaset Entitüsü'nün (ISSEP) de üyesiydi. Enstitü, cinayet haberinden sonra Sokolov'u bilim komitesinden çıkardığını açıkladı.

'NAPOLYON KOSTÜMÜYLE İNTİHAR EDECEKTİM'

Tarihsel kostümlere merakıyla da tanınan Sokolov, sık sık Napolyon kostümüyle poz veriyordu. Sokolov ile Yeşçenko yaklaşık bir yıl önce, bir kostüm partisinde dans ederken görüntülenmişti. Ünlü tarihçi, cesedin parçalarını yok ettikten sonra St. Petersburg'un turistik bir bölgesinde Napolyon kostümüyle intihar etmeyi planladığını öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER)

Ünlü Rus tarihçi sevgilisini öldürdü: Sırt çantasında kadın kolları bulunduÜnlü Rus tarihçi sevgilisini öldürdü: Sırt çantasında kadın kolları bulundu