Rusya: Bolivya'daki darbe dikkatlice organize edildi

Rusya'dan Bolivya açıklaması: Bolivya'da detaylıca organize edilmiş bir darbe düzenlenmiş gibi görünüyor. Şiddeti muhalefet kışkırttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bolivya'da Evo Morales'in devlet başkanlığından istifa etmesiyle sonuçlanan sürece ilişkin açıklamasında, muhalefeti şiddet eylemlerine sebep olmakla suçladı. Rus Dışişleri, sivil darbenin 'dikkatlice organize edildiği' yorumu yaptı.

Açıklamada, ülkedeki şiddet dalgasının ortaya çıkmasında muhalefetin suçlu olduğu ve hükümetin diyalog talebinin bu darbe girişimiyle 'bir kenara itildiği' ifadeleri yer aldı. Rusya, Bolivya'daki siyasi güçleri 'sağduyulu ve sorumlu davranmaya' çağırdı.

MORALES'E PROGRAM TEKLİFİ

Russia Today (RT) ve Sputnik’in Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise Bolivya’da devlet başkanlığı görevinden istifa eden Evo Morales’e RT’nin İspanyolca kanalında kendi programını sunmayı teklif etti. Simonyan, Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa gibi, Morales’in RT’de program sunabileceğini belirtti.

Telegram hesabından açıklama yapan Simonyan, “Morales’e RT’nin İspanyolca kanalında harika bir iş teklif ediyorum. (Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael) Correa, bizimle birlikte kendi programını sunuyor ve endişelenecek bir şeyi yok” ifadelerini kullandı. 2007-2017 yılları arasında Ekvador’un lideri olan Correa RT Espanol’da 2018 yılının başından beri ‘Conversando con Correa’ isimli bir siyasi program sunuyor. (DIŞ HABERLER/Sputnik)

Etiketler Rusya darbe bolivya