Irkçı tezahüratın ardından sahadan gözyaşlarıyla ayrılan futbolcu: Haklar ve özgürlükler için savaşın

Ukrayna liginin 14'üncü haftasında oynanan Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev maçında, Brezilyalı oyuncu Taison ırkçı tezahüratlara maruz kaldı. Öfkesini gizleyemeyen oyuncu kırmızı kartla oyundan atıldı. UEFA'nın ırkçılık protokolünün uygulanmamasıysa sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna futbol liginin 14'üncü hafta maçlarına, Brezilyalı orta saha oyuncusu Taison'a yapılan ırkçı tezahüratlar damga vurdu. Taison tezahüratlar öfkeyle tepki gösterince kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ünlü oyuncu gözyaşları içinde sahayı terk ederken, hakemin UEFA'nın ırkçı eylemlere karşı protokolüne uymaması sosyal medyada tepki çekti.

Irkçı saldırı, dün gece oynanan Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev maçında düzenlendi. Shakhtar Donetsk oyuncusu Taison'un 74'üncü dakikada rakibine yaptığı faulün ardından oyun durdu. Taison, bu sırada Dinamo Kiev tribünlerinden kendisine ve bir diğer Brezilyalı olan Dentinho'ya yönelik yapılan ırkçı tezahürata dayanamadı. Taraftarlara el hareketiyle karşılık veren Taison, topu da kendisini hedef alan tribüne doğru dikti.

'HAKLAR VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN SAVAŞIN'

Hakemin bu nedenle kırmızı kart gösterdiği Tasion, gözyaşları içinde sahadan ayrıldı. 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, ağlamasını "çaresizlik gözyaşları" olarak tanımlayıp, "Böyle insanlık dışı ve alçakça davranışlar karşısında asla sessiz kalmayacağım. Gözyaşlarım, o anda bir şey yapamayacağımı bildiğim, uğradığım haksızlığın, çaresizliğin ve yadsınmanın bir sonucu. Haklar ve özgürlükler için savaşın" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın maçlarda ırkçı eylemlere karşı protokolüne uyulmaması ise sosyal medyada tepki çekti. Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev maçında Taison'ın maruz kaldığı ırkçı tezahüratların ardından, UEFA'nın uygulanmayan üç adımlı protokolü şöyle:

"İlk adım olarak maç durdurulur ve stadyum yetkililerine, izleyicilere ırkçı davranışın durdurulması için anons yapılır. İkinci adımda ise eğer anons istenen etkiyi yaratmazsa, başka bir duyuru yapılır ve maç askıya alınır, oyuncular belli bir süre için soyunma odalarına gönderilir. Son olarak, eğer ırkçı ve ayrımcı davranışlar sona ermezse maç iptal edilir." (DIŞ HABERLER)