İngiliz seçimlerinde milyarder kavgası: Johnson Corbyn'i Stalin'e benzetti

İngiltere'de Brexit çıkmazı nedeniyle girilen genel seçim sürecinde kampanyalar sert başladı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn "Adil bir toplumda kimse milyarder olmaz ve kimse yoksulluk içinde yaşamaz" deyince Muhafazakâr Partili Başbakan Boris Johnson'dan yanıt gecikmedi. Johnson Corbyn'i Stalin'e benzetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brexit düğümünün çözülemez hale gelmesi nedeniyle erken seçime giden İngiltere'de seçim kampanyası sert başladı. Muhafazakâr Parti'nin liderliğine geldikten sonra Brexit sürecinde attığı adımlarla ağır eleştiriler alan Başbakan Boris Johnson, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i Joseph Stalin'e benzetti.

'14 MİLYON YOKSUL, 150 MİLYARDER VAR'

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, kampanyasını başlattığı konuşmada 'sadece milyarderler için değil, herkes için işe yarayan bir toplum' vaadinde bulunmuştu. 'Tarihte gücünü halktan alan en büyük seçim kampanyası' sözü veren Corbyn, Twitter hesabından da "İngiltere'de 14 milyon kişi yoksulluk içinde yaşarken 150 milyarder var. Adil bir toplumda kimse milyarder olmaz ve kimse yoksulluk içinde yaşamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Johnson ise bugün İngiliz basınının köklü muhafazakâr gazetelerinden Telegraph'ta kaleme aldığı makalede, rakibini milyarderleri şeytanlaştırmak, onlara karşı kin ve nefret gütmekle suçladı. Johnson, "Modern İşçi Partisi'nin trajedisi şu: Kâr amacına karşı öylesine duygusal bir nefret duyuyorlar ki, vergileri gereksiz yere yükseltecekler ve bu ülkenin refahının temellerini yok edecekler" dedi.

Johnson sözlerine şöyle devam etti: "Nefretleri sadece belirli milyarderlere yönelikmiş gibi davranıyorlar ve Stalin'in kulaklara zulmettiği günlerden beri görülmemiş bir iştah ve kinle belirli kişileri suçluyorlar."

İngiltere'de bir önceki Theresa May hükümetinin Avrupa Birliği'yle yaptığı anlaşmanın parlamentodan bir türlü onay alamaması sonucu girilen seçim sürecinin hem Boris Johnson'ın siyaset tarzı, hem de ufukta iktidar fırsatını gören İşçi Partisi'nin Brexit'i yeniden tartışmaya açacak olması nedeniyle sert geçmesi bekleniyor. Oylama 12 Aralık'ta yapılacak. (DIŞ HABERLER)