Milley: Bağdadi operasyonunda iki kişi de yakalandı

ABD Genelkurmay Başkanı Mike Milley, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda iki kişinin de ABD askeri tarafından yakalandığı söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanı Mike Milley, operasyonun sadece ABD kuvvetleri tarafından düzenlendiğini söyledi. Milley, operasyonda yakalanan iki kişinin ABD gözetiminde olduğunu açıkladı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyonla ilgili olarak Pentagon’da (ABD Savunma Bakanlığı) basın toplantısı düzenledi.

Soru-cevap bölümü dahil yaklaşık 15 dakika süren basın toplantısında ABD Savunma Bakanı Esper önce Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyonu değerlendirdi.

Bağdadi’nin ölümünün “saklanabileceklerini düşünen teröristlere yönelik güçlü bir mesaj ve uyarı” olduğunu söyleyen Esper, Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyona rağmen Suriye’de durumun "hala karmaşık olmaya devam ettiğini" ifade etti.

'TÜRKİYE'NİN OPERASYONU YERSİZ'

ABD’nin IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması için Suriye'de olduğunu belirten Esper, "Suriye’de kalmaya devam edecek olan ABD askerlerinin terörle mücadele operasyonlarını sürdüreceklerini" dile getirdi.

Esper, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda düzenlediği daha sonra Ankara ve Washington arasında varılan uzlaşma kapsamında ara verilen Barış Pınarı Harekatı için "yersiz" ifadesini kullandı. Esper, "Türkiye bölgede istikrarsızlığa yol açan yersiz operasyonunun sonuçlarının sorumluluğunu taşımayı sürdürüyor” dedi.

'GÖRÜNTÜLER, GİZLİLİK DERECELERİ DEĞERLENDİRİLDİKTEN SONRA YAYINLANACAK'

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, operasyonundan görüntü ve fotoğrafların gizlilik dereceleri değerlendirildikten sonra basın mensuplarıyla paylaşılacağını dile getirdi.

SDG'nin bir yöneticinin Bağdadi operasyonunun ortak bir operasyon olduğunu iddiası sorulan ABD Genelkurmay Başkanı, operasyonun sadece ABD kuvvetleri tarafından düzenlendiğini söyledi. Milley, operasyonda canlı yakalanan iki kişinin de gözaltında olduğunu belirtti.

'KÖPEĞİN İSMİNİ VE FOTOĞRAFINI PAYLAŞMAYACAĞIZ'

ABD Başkan Donald Trump, pazar günkü açıklamasında operasyonda bir köpeğin yaralandığını söylemişti. Milley, hafif yaralanan ve tedavisi devam eden köpeğin ismini açıklamayacaklarını, fotoğrafını da paylaşmayacaklarını söyledi. Milley, “Bu gizli bir birim, o nedenle köpeğin kimliğini koruyoruz” diye konuştu.