Bağdadi'nin yerine Kardaş geçti iddiası

Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından IŞİD'in yeni liderinin belirlendiği iddia edildi. Buna göre, Bağdadi'nin yerine Hacı Abdullah el-Afari lakaplı bir Türkmen olan Abdullah Kardaş getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümü ardından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş'ın yeni lider olarak belirlendiği iddia edildi.

Newsweek'in haberine göre IŞİD, Bağdadi'nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti. Buna göre örgütün yeni lideri olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş'ın belirlendiği bilgisi verildi.

Newsweek'e konuşan bir istihbarat yetkilisi, "Bağdadi bir kuklaydı. Operasyonlarda veya günlük işlerde yer almadı" dedi. Yetkili, "Bağdadi'nin tek yaptığı şey evet ya da hayır demekti; planlama değil" ifadelerini de kullandı.

Telafer kökenli Türkmen olduğu belirtilen Kardaş, Bağdadi’yle birlikte 2003’te Irak’ta ABD tarafından cezaevine gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler IŞİD Bağdadi Kardaş