Trump: Suriye petrolü için belki de Exxon Mobil'le anlaşırım

ABD Başkanı Donald Trump'ın, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin öldüğünü açıkladığı basın toplantısında Suriye'nin petrolleri hakkında yaptığı açıklama tartışma yarattı. "Petrol çok değerli" diyen Trump, "Biz de bir miktar alabilmeliyiz. Ve planladığım şey belki de, Exxon Mobil veya harika şirketlerimizden biriyle bir anlaşma yapıp, oraya gidip, bu işi düzgünce yapmak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin öldürüldüğü baskınla ilgili basın toplantısında, Suriye'nin petrolleri için 'Exxon'la anlaşma yapabileceğini' söyledi.

Trump, basın toplantısında Suriye'den çekilme kararı hakkındaki bir soruya "Türkiye ve Suriye'yi hayatımızın sonuna kadar korumak istemiyorum" deyip, "Ülkenin belirli bir noktasında bulunan petrolü garanti altına alacağım" ifadelerini kullandı.

Trump, "Petrolü güvence altına almak için asker bırakıyoruz. Ve bu petrol için savaşmamız gerekebilir" dedi. Trump, "Petrol çok değerli. Biz de bir miktar alabilmeliyiz. Ve planladığım şey belki de, Exxon Mobil veya harika şirketlerimizden biriyle bir anlaşma yapıp, oraya gidip, bu işi düzgünce yapmak" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Trump açıkladı: Bağdadi bir korkak gibi, ağlayarak öldüTrump açıkladı: Bağdadi bir korkak gibi, ağlayarak öldü

Operasyonu böyle izledilerOperasyonu böyle izlediler