Trump: Çok büyük bir şey oldu

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından, 'Çok büyük bir şey oldu' paylaşımında bulundu.  Beyaz Saray, Trump'ın Türkiye saatiyle 16:00'da 'önemli bir açıklama' yapacağını duyurdu. Trump'ın, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin öldürüldüğü iddiasını teyit etmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın TSİ 16.00'da önemli bir duyuru yapacağı açıklandı. Trump'ın Twitter hesabından yaptığı "Az önce çok büyük bir şey oldu" paylaşımı kamuoyunda merak uyandırırken, Beyaz Saray da ABD Başkanı'nın bugün dünya kamuoyuna 'önemli' bir açıklama yapacağını duyurdu. Ancak açıklamanın içeriğine dair ipucu verilmedi.

Trump'ın, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin Suriye'nin İdlib vilayetinde ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıklaması bekleniyor. İlk olarak Newsweek dergisi tarafından Pentagon yetkililerine dayandırılarak verilen haberde, Bağdadi'nin dün İdlib'in Barişa köyünde bir operasyonda öldürülmüş olabileceği belirtiliyor. Buna göre ABD operasyonda Bağdadi'nin öldüğüne inanıyor ama teyit için DNA testlerinin sonuçlarını bekliyor. Haberde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söyledikleri belirtildi. (WASHINGTON-AA/REUTERS)

İddia: Bağdadi, Suriye-Türkiye sınırında öldürüldüİddia: Bağdadi, Suriye-Türkiye sınırında öldürüldü

Etiketler Trump IŞİD Bağdadi