İran: Bağdadi'nin ölümü Işidizm'in sonu olmayacak

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesini yorumlarken, El Kaide lideri Bin Ladin'in öldürülmesinin terörü kurutamadığını hatırlattı. Rebii, "Bağdadi'nin ölümü de Işidizm'in sonu olmayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesini yorumlarken, örgütün bombalar ve toplarla ortadan kaldırılamayacağını söyledi.

Sosyal medya hesabından Bağdadi'nin ölümüyle ilgili açıklama yapan İran sözcüsü, ABD'yi eleştirerek, örgütün büyümeye devam ettiğini öne sürdü. IŞİD'in dünya kamuoyunda İslam algısını tahrip ve insanlığın kalbine ölüm düşüncesini enjekte ettiğini ifade eden Rebii, "Bağdadi'nin ölümü, baskıcı ve tahripkar terörizmin sembolünün yok edilmesi demektir. Bin Ladin'in ölümüyle terörün kökü kurutulmadığı gibi Bağdadi'nin ölümü de Işidizm'in sonu olmayacaktır" yorumunu yaptı.

ABD'Yİ SUÇLADI

IŞİD yapısının bombalar ve toplarla ortadan kalkamayacağını ve örgütün bölgesel petro-dolar ve tekfiri düşüncelerle yeşermeye ve gelişmeye devam ettiğini savunan Rebii, bu iki kaynağın kurutulması gerektiğini belirtti. Rebii, ABD'nin medeniyet söylemini kendi tekeline almaya, askeri müdahaleler ve yaptırımlarla da kendini terörle mücadelenin temsilcisi gibi göstermeye çalıştığını vurgulayarak, "Terörizm, Orta Doğu ve Afrika'da ABD'nin askeri politikaları, petrolü sömürmesi ve baskıcı rejimleri desteklemesi neticesinde doğmuştur" dedi. (ANKARA/AA)