ABD'li yetkili: Suriye'de etnik temizlik kanıtı yok

ABD Başkanı Trump'ın, "Türkiye'ye yaptırımlar kaldırıldı" açıklaması sonrası üst düzey bir ABD yetkilisinden de yaptırımlar ve Suriye meselesine ilişkin açıklama geldi. Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'leri konuşlandırmamasını umduklarını söyleyen ABD yetkilisi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda "etnik temizlik" yaptığı iddialarını da yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye’ye yaptırımların kaldırıldığına yönelik açıklamasının ardından, üst düzey bir ABD hükümet yetkilisinden de Türkiye'ye yönelik açıklamalar geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yetkili, Suriye'deki 'etnik temizlik' iddialarını yalanlayarak, "Şu anda herhangi bir etnik temizlik kanıtına rastlamış değiliz" dedi.

ABD'li yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerini 'konuşlandırmayacağını umduklarını' da söyledi.

'SOÇİ MUTABAKATINDA DİKKATLİ OLUNMALI'

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere de değinen yetkili, Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi mutabakatına ilişkin, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı anlaşmalar bağlamında dikkatli olması gerektiğini söyledi.

ETNİK TEMİZLİK İDDİALARINA YALANLAMA

ABD'li yetkili ayrıca Türkiye'ye yönelik "etnik temizlik" iddialarını da yalanladı. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda "etnik temizlik" yaptığına ilişkin herhangi bir kanıt mevcut olmadığını ifade eden yetkili, Türkiye'nin kendilerine böyle bir şeyin gelecekte de yaşanmayacağına dair güvence verdiğini kaydetti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ellerinde Türkiye'nin bölgede "etnik temizlik" yaptığına ilişkin kanıtlar olduğunu savunmuştu. (DW, Sputnik)