Peskov: Esad, Putin'e teşekkür etti

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakat nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Rusya Devlet Başkan Putin'e teşekkür ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriyeli Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefon görüşmesi yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Soçi’de yaptığı görüşmeyle ilgili Esad'a bilgi verdiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre Peskov, “Rusya lideri, Suriyeli mevkidaşını, 6 saatten fazla süren görüşmenin sonuçlarıyla ilgili bilgilendirdi, görüşme sonucun varılan mutabakatın temel hükümlerini anlattı” dedi.

Peskov, Putin’in, "sonuç olarak başlıca görevin Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak ve Anayasa Komitesi kapsamındaki çalışmalar dahil politik çözüm arayışındaki ortak çabaları sürdürmek olduğunu" dile getirdiğini aktardı.

Esad’ın, Soçi’deki görüşmeden çıkan kararlara destek verdiğini belirten Peskov, “Devlet Başkanı Esad, Vladimir Putin’e teşekkür etti, çalışma sonuçlarına tam desteğini açıkladı ve ayrıca Suriyeli sınır muhafızlarının Rus askeri polisle birlikte sınıra çıkmaya hazır olduğunu bildirdi" diye konuştu.

Erdoğan-Putin anlaşması: SDG 30 kilometrenin dışına çıkacakErdoğan-Putin anlaşması: SDG 30 kilometrenin dışına çıkacak

Türkiye-Rusya mutabakatının tam metni: Sınıra Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları gelecekTürkiye-Rusya mutabakatının tam metni: Sınıra Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları gelecek

Gazete Duvar yazarları değerlendirdi: Anlaşma ne anlama geliyor?Gazete Duvar yazarları değerlendirdi: Anlaşma ne anlama geliyor?