Neçirvan Barzani: Halkımızın yoğun duygularını anlıyorum ama...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD'nin Suriye'den çekilmesini protesto eden Iraklı Kürtlere seslendi: Halkımızın yoğun duygularını anlıyorum ama istenmeyen siyasi kararlar ABD'ye duyulan takdiri etkilememeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilirken hem Kamışlı'da, hem de yol üzerindeki Kürdistan kentlerinde protesto edilmesi hakkında konuştu. "Halkımızın yoğun duygularını anlıyorum" diyen Barzani, yine de ABD'nin IŞİD'le mücadeleye katkısının takdir edilmesi gerektiği yorumu yaptı.

Barzani, "Halkımızın yoğun duygularını anlıyorum ama koalisyon güçlerinin, özellikle de ABD ordusunun rolüyle katkılarına duyulan takdir, istenmeyen siyasi kararlardan etkilenmemeli" ifadelerini kullandı.

Barzani, Amerikan askerlerinin 'Kürdistan bölgesini korumak konusunda son 30 yıldır önemli rol oynadığını' belirterek, "Kürdistan bölgesinin savunulmasında Peşmerge güçlerinin yanında savaştılar ve kan döktüler" dedi. (DIŞ HABERLER)