Beşar Esad İdlib'de askerleri ziyaret etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, gözlerin ülkesinin kuzeydoğusuna çevrildiği bir dönemde İdlib'i ziyaret etti. Esad, askerlerle sohbeti sırasında Türkiye'nin harekatı ve Kürtlerle yaptığı anlaşma hakkında konuştu. Suriye lideri, anlaşma hakkında "Bu siyasi bir karar değil; anayasal ve vatani bir görevdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib vilayetindeki askerleri ziyaret etti. Esad'ın, İdlib'in güney kırsalındaki al Hbeyt kasabasında askerlerle selamlaştığı görüntüler devlet televizyonundan yayınlandı. Suriye devlet ajansı SANA'nın haberine göre, Esad askerlerle yaptığı konuşmada, "Şunu hep söyledik ve söylüyoruz ki İdlib'deki mücadele, Suriye'nin bütün bölgelerindeki karmaşa ve terörizme son vermenin temeli" dedi.

Esad İdlib ziyaretinde Türkiye aleyhinde de mesajlar verdi. Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'hırsızlıkla' suçlayarak, "Fabrikaları, buğdayı ve petrolü çaldı. Şimdi de toprağımızı çalıyor" dedi.

'BAZI SURİYELİLER ABD'DEN MEDET UMDU'

Esad, İdlib'den Suriyeli Kürtlere şu mesajı verdi: "Bir saldırı veya hırsızlığa maruz kaldığımızda birbirimizin yanında durmamız ve kendi aramızda koordinasyon kurmamız lazım. Ancak bazı Suriyeliler, özellikle de savaşın ilk yıllarında bunu yapmadı. Onlara yabancılara değil, orduya, halka ve vatana bel bağlamalarını söyledik. Fakat bizi dinlemediler ve şimdi de ABD'den medet umuyorlar."

'DİRENEN GRUPLARI DESTEKLEMEK SİYASİ BİR KARAR DEĞİL'

Suriye Devlet Başkanı, Türkiye'nin harekatıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Kuzeydeki saldırganlık başladığında ilk yaptığımız şey, sahadaki farklı siyasi ve askeri muhtelif güçlerle iletişime geçmek oldu ve direnen her grubu desteklemeye hazır olduğumuzu söyledik. Fakat bu siyasi bir karar değil; aksine, anayasal ve vatani bir görevdir. Bunu yapmazsak, bu vatanı hak etmiyoruz demektir."

İÇ SAVAŞIN BAŞINDAN BERİ İLK

Esad, iç savaşın patlak verdiği 2011'den bu yana İdlib bölgesini ilk kez ziyaret ediyor.

Esad'ın ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'nin kuzeydoğusu hakkında yapacağı kritik görüşmeden önce gelmesi dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

Kremlin: Türkiye'ye kalma iznini biz değil, Şam verebilirKremlin: Türkiye'ye kalma iznini biz değil, Şam verebilir