Pompeo: Ankara'daki sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün ABD ile Türkiye arasında Suriye harekatı konusundaki görüşmeleri kast ederek, "Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ve ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı konusunda varılan uzlaşma ile ilgili olarak "Dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Pompeo, İsrail'in başkenti Tel Aviv'den, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçerken uçakta muhabirlerin sorularını yanıtlayan Pompeo,"(Suriye'nin kuzeydoğusu) Bölgede, düzensiz kuvvetler var. Tam olarak bunların ne olduğunu bilmiyorum, ama dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz. Ayrıca DSG'nin bulunduğu iki bölgedeki (YPG unsurları) kuvvetlerin ayrılmaya başladığına dair duyumlarımız var. Bu nedenlere ateşkesin temel elementleri yerine getiriliyor diyebiliriz" diye konuştu.

Pompeo, söz konusu anlaşmanın başarılı olmasını umduklarını vurgulayarak, "Bu anlaşmanın daha hızlı, daha net ve daha kolay yoldan yapılmasını istersiniz. Ancak çalışmamız lazım. Bu anlaşmanın uygulanması, izlenmesi ve şartların gerçekten yerine getirildiğinden emin olmamız lazım" yorumunu yaptı. (Kaynak: Sputnik)