Trump ABD-İtalya ilişkilerini Antik Roma'ya dayandırdı

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iki ülke arasındaki ortaklığın 'Antik Roma'ya dayandığını' söyledi. Trump'ın bu sözleri dalga konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni bir gafa imza attı. Trump, iki ülke arasındaki ilişkinin 'Antik Roma'ya dayandığını' söyledi.

Trump, "Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya, binlerce yıl öncesine, Antik Roma İmparatorluğu’na dayanan ortak bir kültürel ve politik mirasla birbirine bağlı" ifadelerini kullandı. Trump'ın bu sözleri sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı ve alay konusu haline geldi.

Ancak bu sözler, Beyaz Saray Twitter hesabı tarafından da aynı ifadelerle paylaşıldı.

​'HEPİMİZ TERCÜMANIZ'

ABD Başkanı'nın kendine özgü üslubuyla yaptığı basın toplantısında İtalyanca tercümanın yüz ifadesi de sosyal medyada viral oldu. Kullanıcılar, Trump'ın gafları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen tercümanla ilgili olarak "Hepimiz o tercümanız" ifadeleriyle paylaşımlarda bulundu. (Sputnik)