Trump: Bu anlaşma için 'sert aşk' gerekiyordu

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle ABD'nin Suriye hakkında vardığı mutabakatı değerlendirdi: Bu anlaşma üç gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için 'sert' bir aşk gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyi konusunda Türkiye ile varılan mutabakata ilişkin kendine özgü açıklamalarını sürdürüyor. Trump son olarak, "Bunu yapabilmemiz için 'sert' bir aşk gerekliydi" dedi.

Trump, Yardımcısı Mike Pence'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesi hakkındaki ilk açıklamasında, "Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca hayat kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

'ANLAŞMAYI YAPABİLMEMİZ İÇİN 'SERT' BİR AŞK GEREKLİYDİ'

Trump sonrasındaysa, "Bu anlaşma üç gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için 'sert' bir aşk [tough love] gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bugün medeniyet için harika bir gün. Gerekli ama gelenek dışı bir yol izlerken benim yanımda durduğu için ABD ile gurur duyuyorum. İnsanlar bu 'Anlaşma'yı yıllardır sağlamaya çalışıyordu. Milyonlarca hayat kurtarılacak. Herkese tebrikler'' ifadelerini kullandı.

​Trump'ın Erdoğan'a yazdığı ve dün basına sızdırılan mektupta kullandığı 'sert' kelimesini kullanması dikkat çekti.