Pompeo'ya köpek maması değil peynir verilmiş

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pompeo'ya İtalyan bir gazeteci tarafından köpek maması verildiği iddiası yanlış çıktı. Gazeteci Pompeo'ya mama değil, parmesan peyniri hediye etmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya, İtalya ziyareti sırasında bir gazeteci tarafından köpek maması verildiği iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan iddiaya göre gazeteci Pompeo’ya köpek maması verdi ve “bundan günde 3 kez yerseniz, insaflı, vefalı, sadakatli olabilirsiniz, dünyada en vefakar yaratıklar köpeklerdir” dedi. 15 Ekim 2019’da Twitter’da paylaşılan ve 290 bin kez izlenip, 13 bin 300 kişi tarafından beğenilen iddianın yanlış olduğu ortaya çıktı. Gazeteci Pompeo'ya köpek maması değil, parmesan peyniri hediye ediyor.

Teyit.org'un haberine göre, görüntülerdeki İtalyan gazeteci Alice Martinelli peyniri, ABD Başkanı Donald Trump’ın ek gümrük vergilerini protesto etmek için veriyor. Konu hakkında Washington Post gazetesinin 2 Ekim 2019’da yayımlanan bir haberi de bulunuyor. Post haberinde de, gazetecinin protesto amacıyla peynir verdiği ifade ediliyor. Haberde gazeteci Alice Martinelli ve Pompeo’nun konuşmaları da izlenebiliyor. Martinelli, Pompeo'dan peynirin Trump’a verilmesini rica ediyor.

Yanlış iddiayı içeren tweet

Reuters da 1 Ekim 2019 tarihli haberinde, Pompeo’nun bir gazeteci tarafından protesto edildiğini ve ABD’nin ek gümrük vergilerini artırması durumunda İtalya’daki şarap ve peynir üreticilerinin etkilenebileceği ifade ediliyor. Söz konusu görüntüler İtalyan La Repubblica gazetesinin YouTube kanalında da mevcut. Videonun açıklamasında İtalyan gazeteci Martinelli’nin, Pompeo’ya bir paket parmesan vererek sembolik bir protestoya imza attığı aktarılıyor.

KÜRT GAZETECİ EYLEM YAPTI DENMİŞ

Eyleme dair görüntüler sosyal medyada “Kürt bir eylemci ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’ya köpek maması verdi” şeklinde de paylaşıldı. Verify-sy.com isimli teyit sitesi de iddianın doğru olmadığı ifade edilmiş.

Sonuç olarak, Pompeo'ya köpek maması verildiği iddiasının yanlış.