Kolombiya askeri ELN gerillalarına katıldı

Kolombiya'da Luis Carlos Carrillo adlı asker ordudan ayrılarak Ulusal Kurtuluş Ordusu ELN'ye katıldı. Carrillo, ELN'ye katılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'yoksullar ve ezilenler için mücadele etmek üzere ELN'ye katıldığından dolayı memnun olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya askeri Luis Carlos Carrillo, ordudaki görevini bırakıp, saf değiştirerek Ulusal Kurtuluş Ordusu ELN'ye katıldığını açıkladı. Kişisel sebeplerden dolayı bu kararı aldığını söyleyen 22 yaşındaki Carrillo, 'küçüklüğünden beri halkı için ve köylüler için mücadele ettiğini' belirtti. Marksist Leninist çizgiyi benimseyen ELN, uzun yıllardır silahlı mücadele veriyor. Örgüt FARC'ın aksine Kolombiya hükümetiyle yaptığı barış görüşmelerinden sonuç alamamıştı. Ülkede hükümetin değişmesi ve paramileter saldırıların artmasıyla birlikte ELN ile Kolombiya ordusu arasındaki çatışmalar yeniden başlamıştı.

Video olarak yapılan açıklamada Carrillo, “Ben de bir köylüyüm ve yoksulum. Tıpkı ordunun içindeki büyük çoğunluk gibi” sözlerini sarf etti ve kendisin halkı ezmek için değil halkı savunmak için bulunduğunu söyledi: “Bana 'vatanı savunmak gerektiğini söylediler. Savunduğum hangi vatandı? Bu 'vatan' zenginlerin vatanı. Benim halkı savunmam gerekir. Benim, bizim ailelerimiz gibi bu yoksulları savunmam gerekir.”

Genç asker, orduda yaşanan 'uyuşturucu', 'şiddet' ve 'yağma' gibi sorunların kendisini rahatsız ettiğini söyledi, ordunun paramiliter güçlere yardım etmesinin aldığı kararı hızlandırdığını belirtti. Carrillo, 'kendi insanları, yani yoksullar ve ezilenler için mücadele etmek üzere ELN'ye katıldığından dolayı memnun olduğunu' söyledi. ELN'ye katılma kararının doğrudan kendi tarafından alındığının altını çizen Carrillo, ailesinin başına gelebileceklerden Kolombiya Devletinin ve Kolombiya Silahlı Güçlerinin sorumlu olduğunu söyledi. 'Tüm bu nedenlerden dolayı ELN'ye katıldığını' söyledikten sonra Carrillo, videoda başındaki Kolombiya ordusuna ait miğferi çıkararak gerilla kıyafetleriyle diğer Kolombiya ordusu askerlerine kendisini izleme çağrısı yaptı.

YouTube açıklamanın yer aldığı videoyu, 'şiddet veya vahşet içeriğiyle ilgili politikasını ihlal ettiği' gerekçesiyle kaldırdı.

Üçüncü Dünya: Kolombiya'da ELN her zamankinden daha güçlüÜçüncü Dünya: Kolombiya'da ELN her zamankinden daha güçlü

ELN komutanı Uriel: Kolombiya'da silahlı mücadele 'tek' değil, ama hâlâ geçerli bir yolELN komutanı Uriel: Kolombiya'da silahlı mücadele 'tek' değil, ama hâlâ geçerli bir yol