Yunanistan'da mülteci gönüllülerine saldırı

Yunanistan'da mültecilerin kaldığı Samos Adası'ndaki kampta büyük bir yangın çıkmasının ardından Midilli Adası’nda mültecilere yardım etmeye çalışan gönüllüler yerel sakinlerin saldırısına maruz kaldı. Meksikalı bir gönüllünün en az 15 kişinin taşlı saldırısına uğradığı iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’ı meşgul eden mülteci sorunu ile ilgili olarak ülkede yeni alarm verici gelişmeler yaşanıyor. Samos Adası’nda binlerce mültecinin kaldığı kamp, şu ana dek belirlenemeyen nedenlerden dolayı alevler içerisinde kalırken, Midilli Adası’nda mültecilere yardım sunan gönüllüler saldırıya uğradı.

Efimerida ton Sintakton gazetesinin geçtiği yeni habere göre, geçtiğimiz saatlerde Midilli Adası’nın Sikamia bölgesinin yerel sakinleri mültecilere yardım ve destek sunan Open Arms isimli sivil toplum kuruluşunun gönüllerine saldırdı.

Yerel sakinler, Open Arms’ın bir teknesine çıkmaya hazırlanan Meksika vatandaşına ve kendisini açıkta bekleyen tekneye taşıyacak olan şişme botta bulunan gönüllülere taşlarla saldırdı. Saldırı sonrasında gönüllü bölgedeki polis karakoluna götürüldü.

Saldırı öncesinde yerel sakinler bölgede bir sivil toplum kuruluşunun faaliyet içerisinde olduğu bilgisini Yunanistan mercileri ile paylaştı. Open Arms bölgede iki yıldan beri faaliyet gösterdiği bilgisini paylaşıyor. İki yıllık süreç içerisinde kuruluş bölgede herhangi olumsuz bir gelişme ile karşı karşıya kalmamıştı. Ancak bölgede kabaran yabancı karşıtı dalga yeni saldırı ile beraber kendini gün yüzüne getirmiş oldu.

Son bilgilere göre en az 15 kişinin taşlı saldırısına uğrayan Meksikalı gönüllü aslen Büyük Britanya’da yaşamını sürdüren bir mülteci.

SAMOS'DA BÜYÜK YANGIN 

Midilli’deki saldırıya paralel olarak Samos (Sakız) Adası'nda da mülteci ve göçmen meselesini alakadar eden yeni bir gelişme yaşandı.

5500 göçmen ve mültecinin yaşam mücadelesi verdiği Samos’daki Bathi Merkezi’nde dün akşam büyük bir yangın çıktı. Yangın kısa zamanda büyürken çevredeki yapılara zarar verdi.

Yangın nedeniyle Yunanistan mercileri binlerce insanı kısa bir zaman zarfı içerisinde bölgeden tahliye etmek durumunda kaldı. Mercilerin tahliye çalışmalarına bölgedeki sivil toplum kuruluşları destek sundu.

Büyük yangın günün ağardığı anlarda itfaiye ile polisin ortak çalışması sonucunda kontrol altına alınabildi ve söndürüldü.