'Trump hem Erdoğan, hem SDG komutanı ile görüştü'

ABD, Türkiye'ye Suriye'deki harekat konusunda yaptığı baskıyı tırmandırıyor. Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de SDG komutanı Mazlum Kobani ile telefonda görüştüğü açıklandı. Buna göre Trump, Erdoğan'dan ateşkes ilan etmesini istedi. Pence, Erdoğan'ın 'Kobani'ye saldırmamayı taahhüt ettiğini' de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Suriye'deki harekatı konusunda hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de SDG komutanı Mazlum Kobani ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

'ERDOĞAN KOBANİ'YE SALDIRMAMA TAAHHÜDÜNDE BULUNDU'

Pence, Trump'ın Erdoğan'a 'Suriye'nin kuzeyinde derhal ateşkes ilan etme', 'Suriye'deki Kürt güçleriyle müzakere etme' ve 'Kobani kentine saldırmama garantisi verme' çağrısı yaptığını söyledi. ABD Başkan Yardımcısı, Erdoğan'ın da Kobani için 'taahhütte bulunduğunu duyurdu.

Mazlum Kobani'nin Trump'la görüşmede 'Kobani konusunu Kürt halkı için son derece önemli bir mesele olarak gündeme getirdiğini' aktaran Pence, "Başkan Trump, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok doğrudan konuştu ve Erdoğan'dan, Kobani kentine hiçbir saldırı olmayacağına dair katı bir taahhüt aldı" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'YE GİDECEĞİM'

"Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye Suriye'yi işgal etmesi için yeşil ışık yakmadı" diyen ABD Başkan Yardımcısı, yakın zamanda bir heyetle birlikte Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve arabuluculuk girişiminde bulunacağını da açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listedeABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listede

Trump, Türkiye'ye ilişkin yaptırım planını açıkladıTrump, Türkiye'ye ilişkin yaptırım planını açıkladı