ABD Türkiye'ye karşı NATO'da da harekete geçiyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin 'Suriye'deki harekatına karşı diplomatik ve ekonomik önlemler alınması için NATO'ya baskı yapacağını' açıkladı. Esper harekatı 'gereksiz ve içgüdüsel' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki harekat nedeniyle Türkiye'ye karşı planladığı yaptırımları açıklamasından kısa süre sonra ABD Savunma Bakanı Mark Esper'den de bir açıklama geldi.

Esper önümüzdeki hafta NATO müttefikleriyle görüşmesinde, 'Türkiye'nin Suriye'deki harekatına karşı diplomatik ve ekonomik önlemler alınması için baskı yapacağını' açıkladı.

ABD Savunma Bakanı açıklamasında Türkiye'nin harekatını 'gereksiz ve içgüdüsel' olarak tanımladı; 'IŞİD'in yeniden canlanmasına yol açabileceği' savundu. Esper, 'Türkiye'nin harekatı sonucunda çok sayıda IŞİD'linin serbest kaldığını' belirtti.

Esper, "Türkiye'nin tek taraflı harekatı gereksiz ve içgüdüseldi. IŞİD’in potansiyel dirilişi, olası savaş suçları ve büyüyen bir insani kriz dahil sonuçlarının tüm sorumluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aittir. ayrıca, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler de zarar görmüştür” ifadelerini kullandı.

'ABD İÇİN RİSK KABUL EDİLEMEZ DÜZEYE ULAŞTI'

Esper, "Türkiye'nin operasyonu çok sayıda tehlikeli IŞİD'linin serbest kalmasına yol açtı. Türkiye'nin sorumsuz eylemleri yüzünden askerlerimize yönelik risk kabul edilemez düzeye ulaştı. ABD askeri personelinin çekilmesi planını uyguluyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Trump, Türkiye'ye ilişkin yaptırım planını açıkladıTrump, Türkiye'ye ilişkin yaptırım planını açıkladı