Trump: Bırakın Kürtleri Esad korusun

Suriye hükümeti ve SDG'nin anlaşması hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye'yle savaşsın" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki gelişmelerle ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye'yle savaşsın" dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) anlaştığı belirtilmişti. Anlaşma kapsamında Suriye ordusunun Tel Tamer, Tabka, Ayn İsa ve son olarak Menbic'e girdiği açıklanmıştı.

Gelişmelerin sonrasında Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD'in yenilmesi nedeniyle Suriye'deki ABD askerlerini çekme kararı aldığını belirtti.

"Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye'yle savaşsın" diyen Trump, "Kürtleri korumak için Suriye’ye yardım etmek isteyen biri varsa benim için iyi. Bu, Rusya, Çin veya Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!" ifadelerini kullandı.

Suriye devlet medyası: Suriye ordusu Menbic'e girdiSuriye devlet medyası: Suriye ordusu Menbic'e girdi

Suriye ordusu SDG bölgelerine girmeye başladı: Tel Tamer, Tabka ve Ayn İsa'ya askerler yerleşiyorSuriye ordusu SDG bölgelerine girmeye başladı: Tel Tamer, Tabka ve Ayn İsa'ya askerler yerleşiyor

Menbic'de ne oluyor?Menbic'de ne oluyor?