Trump: Kürtler bize 2. Dünya Savaşı'nda yardım etmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 'Suriye'nin kuzeyinde Kürtleri terk ettiğine' dair eleştirilere yanıtında yine 'tarih bilgisini' konuşturdu. Trump, "2. Dünya Savaşı'nda yardım etmediler, söz gelimi Normandiya'da yardım etmediler... Bize kendi toprakları için yardım etmek üzere oradalar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarih bilgisi konusunda kırdığı potlarla tanınan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez 'Kürtlerin kendilerine 2. Dünya Savaşı'nda yardım etmediğini' söyleyerek dalga konusu oldu.

ABD Başkanı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine harekâtının önünü açması ve 'Suriyeli Kürtleri terk ettiği' yolundaki eleştiriler hakkındaki soruya yanıtında, 'Kürtlerin 2. Dünya Savaşı'nda ABD'ye yardım etmediğini, IŞİD'le savaşta da zaten kendi toprakları için yardım ettiğini' söyledi.

Trump, "Kürtler kendi toprakları için savaşıyor, anlamanız için söylüyorum, kendi toprakları için savaşıyorlar. Ve bugün birinin çok etkileyici bir makalede dile getirdiği gibi, bize 2. Dünya Savaşı'nda yardım etmediler, sözgelimi Normandiya'da yardım etmediler... bize kendi toprakları için yardım etmek için oradalar ve bu farklı bir şey" dedi.

Trump'ın bu sözleri sosyal medyada alay konusu olurken, alıntı yaptığı 'etkileyici makalenin' muhafazakâr internet sitesi Townhall'da Kurt Schlichter tarafından kaleme alındığı sanılıyor. (DIŞ HABERLER)