Pakistan: Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri harekatla ilgili açıklama yapan Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, "Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, haftalık basın toplantısında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı hakkında konuştu.

Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü siyasi çözüme yönelik adımlarının Pakistan tarafından desteklendiğini söyleyen Muhammed Faysal, "3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye nezaketle ev sahipliği yapan Türkiye'nin insani çabalarını tebrik ediyoruz ve Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın Suriye'de siyasi çözüme ilişkin umutlu olduğunu dile getiren Faysal, "Pakistan, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına ve en kısa zamanda tüm taraflarla bölge ülkelerinin bir araya gelerek sorunun siyasi yollarla çözülmesine ilişkin umudunu korumaktadır" diye konuştu. (İSLAMABAD/AA)