ABD'de Türkiye'ye karşı yaptırım tasarısı

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'nin Suriye'de bugün başlattığı harekata karşı ortak bir yaptırım tasarısı hazırladı. Tasarıda, Türkiye'nin tek taraflı davranmaması ve geri çekilmesi talep ediliyor, bu koşullar sağlanmazsa ağır yaptırımlar uygulanması çağrısı yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Türkiye'nin Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı'na karşı partiler üstü bir yaptırım tasarısı hazırlandı. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen'ın üzerinde anlaştıkları tasarı, bazı koşulların karşılanmaması halinde Türkiye'ye ağır yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

Tasarıda, Türkiye'de siyasi liderliğin ABD'deki malvarlıklarının hedef alınması; Türk ordusuyla ticari ilişki kuran kişilerin ve Türk ordusunun kullanımı için Türkiye enerji sektörünü destekleyen kişilerin yaptırıma tabi tutulması, Türk ordusuna Amerikan askeri teçhizatının satışının yasaklanması ve Türkiye'ye S-400 alımı nedeniyle yaptırım uygulanması öngörülüyor.

Tasarıda, insani ve tıbbi yardım, demokrasinin geliştirilmesi, seçimlerde destek ve istihbarat paylaşımı yaptırım dışı tutuluyor.

Tasarı bu yaptırımları, Trump yönetiminin 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde tek taraflı davranmadığına ve ordusu ile desteklediği isyanvıların 9 Ekim 2019'da başlayan operasyonla işgal edilen yerlerden çekildiğine dair Kongre'ye her 90 günde bir garanti vermesini talep ediyor. (DIŞ HABERLER)