Barzani: Batı Kürdistan için temastayız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) eski başkanı Mesud Barzani, Fırat'ın doğusuna ilişkin son gelişmeler hakkında Twitter'dan açıklama yaptı: Birkaç kanalla temas halindeyiz ve Rojava halkının başka felaketlere maruz bırakılmamasını temin etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) eski başkanı Mesud Barzani, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası harekatı konusunda Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Barzani Twitter paylaşımında, "Batı Kürdistan'daki son gelişmelerden çok endişeliyiz. Birkaç kanalla temas halindeyiz ve Rojava halkının başka felaketlere maruz bırakılmamasını temin etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Barzani dün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Erbil'de ağırlamış, Suriyeli Kürtlerin korunması için Rusya'nın devreye girmesini istemişti. (DIŞ HABERLER)

Barzani'den Lavrov'a Fırat'ın doğusu için çağrı: Kürtleri koruyunBarzani'den Lavrov'a Fırat'ın doğusu için çağrı: Kürtleri koruyun